Fysiotherapie speelt een belangrijke rol bij het herstel van COVID-19. Sommige mensen hebben tijdens hun herstel na COVID-19 ernstige klachten of beperkingen. Denk hierbij aan ernstige vermoeidheid, spierkrachtverlies en zware/vermoeide benen, concentratieproblemen en het uitvoeren van werkzaamheden en activiteiten in het dagelijks leven. De huisarts of medisch specialist kan in dat geval beoordelen of iemand in aanmerking komt voor eerstelijns paramedische herstelzorg.

De fysiotherapeut helpt u klachten te verminderen en uw leven en activiteiten weer te hervatten. Er wordt een behandelplan opgesteld afgestemd op uw persoonlijke situatie. De therapie zal bestaan uit 2x per week trainen van conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Adviezen over belasting, belastbaarheid en ademhalingsoefeningen zullen aan bod komen. Het is per patient verschillend hoeveel zorg er nodig is. De maximale periode van behandeling is 6 maanden. In uitzonderlijke gevallen kan iemand verwezen worden voor nog een behandeltermijn van maximaal 6 maanden.

De overheid maakt het mogelijk om laagdrempelig zonder aanvullende verzekering hulp te zoeken. Hiervoor is een verwijzing van huisarts of medisch specialist noodzakelijk. Herstelzorg wordt tot 1 augustus 2021 onder voorwaarden vergoed uit de basisverzekering. Een belangrijke voorwaarde is dat patienten meewerken aan onderzoek naar het effect van herstelzorg. Er moet toestemming gegeven worden anoniem gemaakte behandelgegevens te delen met de onderzoekers. Er worden maximaal 50 behandelingen vergoedt en geldt het eigen risico.

Aanmelden voor herstelzorg?  Bel 0548-616687 of mail info@fysiosterk.nl