ZwangerFit en Floor®

Wil je fit blijven tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling? Kom dan bij ons de ZwangerFit volgen. Wij bieden diverse ZwangerFit-modules aan die aansluiten op de wensen van elke zwangere en de pas bevallen vrouw. Tijdens de actieve lessen ligt de aandacht op conditie, behoud van fitheid, spierversterking, coördinatie en stabilisatie van alle spiergroepen. Naast het bewegen is er ook ruimte voor ontspanningsoefeningen, Mindful ademen, Yoga en Pilatus.

Er is in overleg met de therapeut de mogelijkheid om de modules met elkaar te combineren. Je kunt hierbij kiezen voor een 10-rittenkaart met 10 actieve lessen of het totale pakket inclusief theorie. Het is altijd mogelijk om lessen bij te kopen en heb je lessen over dan kan je deze meenemen naar MamaFit!

Ook is er een super cursus te volgen van Floor®! In deze cursus kom je meer te weten over, Zwangerschapstraining, hersteltraining en de bevallingsvoorbereiding. Wij hebben een speciale Floor® therapeut, waarbij je indoor lessen kan volgen. De lessen zijn gericht op het behouden of verbeteren van je kracht, stabiliteit, souplesse en conditie. Afgestemd op jou niveau! De training zorgt ervoor dat je fit aan de bevalling begint en aan het moederschap.

Wat wij te bieden hebben

 

ZwangerFit (Regulier)

Deze lessen worden gegeven in de fitnesszaal. Tijdens deze afwisselende lessen wordt gewerkt aan conditie, kracht en stabiliteit. Hierbij zal de nadruk liggen op rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Maar ook is er aandacht voor ontspanning en ademhaling. De lessen worden gegeven bij DRW Mood studio’s op de donderdagavond van 19.30-20.30 uur.

ZwangerFit Outdoor!

Deze afwisselende lessen zijn voor de actieve zwangere en worden gegeven in de buitenlucht waarbij conditie, ademhaling en kracht centraal staan. In principe wordt er tussen de oefeningen door gewandeld. Als je gewend bent om hard te lopen is het mogelijk om korte stukjes hard te lopen zolang dat goed voelt. De lessen worden elke maandagavond van 19.30-20.30 uur gegeven vanaf diverse locaties in Nijverdal.

ZwangerFit Aqua

Er vindt altijd een afwisseling plaats van zwem-, stabiliteits- en ontspanningsoefeningen waarbij we gebruik maken van diverse materialen. Alle oefeningen kun je in eigen tempo uitvoeren! Vooral vrouwen met lage rug- en bekkenklachten ervaren deze lessen als prettig en kunnen hierdoor blijven trainen tijdens de zwangerschap. Door te blijven trainen behoud je actieve stabiliteit en herstel je sneller na de bevalling. De lessen worden elke zaterdag van 9.00-10.00 uur gegeven bij zwembad het Ravijn.

Mindful Zwanger

Deze lessen bestaan uit mindfulness en Yoga. Tijdens deze lessen leer je goed focussen op je lichaam en ademhaling en het beter omgaan met klachten en ongemak. Door de actieve Yoga poses behoud je ook je stabiliteit en kracht. De lessen worden elke dinsdag gegeven van 19.30-20.30 uur bij DRW Mood studio’s.

MamaFit!

Om sneller je conditie terug te krijgen en het sporten weer op te pakken na de bevalling bieden wij MamaFit aan. Je traint dan samen met de ZwangerFit of in de buitenlucht  met de ZwangerFit Outdoor!

Theorielessen

Naast de actieve lessen worden er ook theorielessen aangeboden met onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling. Na de geboorte van de baby wordt er een babymassage les georganiseerd samen met andere cursisten. Tijdens deze les kunt u kennismaken met verschillende massagetechnieken, bijkletsen met de andere cursisten en ervaren hoe het is om op een ontspannen manier met uw kleine bezig te zijn.

Voor uitgebreide informatie over de Zwangerfit kunt u mailen naar zwangerfit@fysiosterk.nl

Documenten

Dit zijn de beschikbare documenten: